Sposób przygotowania:
Ogórki z chili
Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki, potem posolić i odstawić je na 6 godzin. Po 6-ciu godzinach odlać słoną wodę, dodać pokrojony drobno czosnek oraz posypać chili.
Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować zalewę i zalać nią ogórki. Następne odstawić na 12 godzin. Po 12 h przełożyć do słoików, najlepiej małych po dżemie (z tej porcji ok. 6 sztuk). Nie gotować! Ogórki są gotowe i już dobre na drugi dzień. Nie czuć, aż tak mocno chili, wg mnie są w sam raz, ale jak ktoś naprawdę lubi ostre może dodać więcej chili.
Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować zalewę i zalać nią ogórki. Następne odstawić na 12 godzin. Po 12 h przełożyć do słoików, najlepiej małych po dżemie (z tej porcji ok. 6 sztuk). Nie gotować! Ogórki są gotowe i już dobre na drugi dzień. Nie czuć, aż tak mocno chili, wg mnie są w sam raz, ale jak ktoś naprawdę lubi ostre może dodać więcej chili.
yola
Tusia893