bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Ogórki zapiekane po oficersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Ogórki zapiekane po oficersku

Składniki:

Ogórki zapiekane po oficersku

 

  • pietruszki, 5 dag masła lub margaryny, sól, pieprz i sok z cytryny lub kwas mlekowy do smaku.

Sposób przygotowania:

Ogórki zapiekane po oficersku
Ogórki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, usuwając pestki, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować ok. 5 minut, odcedzić. Następnie zalać śmietaną połączoną z żółtkami, posiekaną natką pietruszki i przyprawami, skropić masłem i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

ogórki