Sposób przygotowania:
Okrąglaki Kokosiaki
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, margarynę, 4 całe jajka i jedno żółtko zagnieść na ciasto. Białko z ostatniego jajka zostawić w np szklaneczce.
Ananasa obrać, pokroić w plastry a środku wykroić kieliszkiem lub foremką do jakichś kruchych ciasteczek.
Ciasto wałkować na grubość ok 1,5-2 cm i wycinać z niego duże koła np. miseczką, tak, aby plastry ananasa były mniejsze niż krążki ciasta. Na krążkach z ciasta układamy ananasa i naciągamy delikatnie brzegi by je dokładnie skleić. Pieczemy 15 minut w temperaturze 150 stopni.
Ananasa obrać, pokroić w plastry a środku wykroić kieliszkiem lub foremką do jakichś kruchych ciasteczek.
Ciasto wałkować na grubość ok 1,5-2 cm i wycinać z niego duże koła np. miseczką, tak, aby plastry ananasa były mniejsze niż krążki ciasta. Na krążkach z ciasta układamy ananasa i naciągamy delikatnie brzegi by je dokładnie skleić. Pieczemy 15 minut w temperaturze 150 stopni.