Sposób przygotowania:
Omlet na słono w 5 minut
Szynkę kroimy w paski bądź kostkę(nie zbyt drobno ,żeby smak był wyczuwalny podczas konsumpcji),na grubych oczkach na tarce ścieramy ser żółty (wedle uznania).
Jajka ubijamy by były dość puszyste,następnie dodajemy łyżkę max.dwie łyżki mąki do tych jajek i mieszamy je by się połączyły ze sobą.
Przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,jeżeli ktoś lubi zioła to może je również dodać.Wcześniej pokrojoną szynkę oraz starty ser żółty wsypujemy do misy z jajami i mieszamy wszystko.
Na rozgrzaną patelnię (olej na spodzie patelni)wylewamy całą zawartość misy,smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
To wszystko. Życzę
SMACZNEGO!:)
Jajka ubijamy by były dość puszyste,następnie dodajemy łyżkę max.dwie łyżki mąki do tych jajek i mieszamy je by się połączyły ze sobą.
Przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,jeżeli ktoś lubi zioła to może je również dodać.Wcześniej pokrojoną szynkę oraz starty ser żółty wsypujemy do misy z jajami i mieszamy wszystko.
Na rozgrzaną patelnię (olej na spodzie patelni)wylewamy całą zawartość misy,smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
To wszystko. Życzę
SMACZNEGO!:)
ip