Sposób przygotowania:
Omlet z owocami sezonowymi
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je z mąką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą żółtkową i skórką z cytryny.
Na patelni rozgrzać masło i przelać na nie ciasto.
Smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zarumieni od spodu. Odwrócić omlet i zrumienić z drugiej strony.
Na gotowe omlety nałożyć maliny i truskawki.
Ozdobić bitą śmietaną.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą żółtkową i skórką z cytryny.
Na patelni rozgrzać masło i przelać na nie ciasto.
Smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zarumieni od spodu. Odwrócić omlet i zrumienić z drugiej strony.
Na gotowe omlety nałożyć maliny i truskawki.
Ozdobić bitą śmietaną.