dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Omlet z warzywami z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny omlet dzięki któremu zagospodarujemy włoszczyznę z gotowania wywaru

Omlet z warzywami z rosołu

Składniki:

Omlet z warzywami z rosołu

 

  • 2 jajka
  • ugotowana marchewka 2 szt
  • ugotowana pietruszka
  • ugotowany kawałek selera
  • świeża natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • olej

Sposób przygotowania:

Omlet z warzywami z rosołu
Rozgrzewamy patelnie i spryskujemy ją olejem. Do miseczki wbijamy jaja i roztrzepujemy je z solą, pieprzem i oregano. Warzywa kroimy w kawałki. Jajka wylewamy na patelnię, na wierzchu ukłądamy kawąłki marchewki, pietruszki i selera oraz porwana natkę pietruszki. Przykrywamy przykrywka i smażymy na wolnym ogniu az omlet się zetnie.

Tagi:

jajko jajka omlet