oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Omlet zawijany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Posypać posiekaną zieleniną i pokrajać na porcje i podawać ;)

Omlet zawijany

Składniki:

Omlet zawijany

 

  • 5 jaja
  • 3 łyżki masła
  • 2 dag tłuszczu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zielenina dowolny

Sposób przygotowania:

Omlet zawijany
Wybić jaja do miseczki, dodać mleko, osolić do smaku i dokładnie rozmieszać. Na patelni o średnicy ok. 24 cm rozgrzać tłuszcz i wylać masę jajeczną. Zgarniać widelcem od boków ku środkowi patelni ścinająca się masę, jednocześnie przechylając patelnię tak, aby płynna spływała na dno. Robić tak do chwili, gdy cała masa jajeczna lekko się zetnie. Zestawić patelnię z ognia i przy pomocy widelca i łopatki zdjąć omlet zawijając go.

Tagi:

omlet