Sposób przygotowania:
Omlety z truskawkami
CIASTO:
Jajka i żółtka utrzec z połową cukru i szczyptą soli, dodać mąkę i budyń. Omlety smażyć na oleju na rumiano. Ostudzić.
NADZIENIE:
Śmietanę ubić, truskawki zmiksować z pozostałym cukrem pudrem. Serek połączyć ze śmietaną i połową musu truskawkowego, doprawić sokiem z cytryny. Schłodzić. Na omlety nakładać porcje nadzienia, złożyć na połowę. Przed podaniem polać pozostałym musem truskawkowym.
Jajka i żółtka utrzec z połową cukru i szczyptą soli, dodać mąkę i budyń. Omlety smażyć na oleju na rumiano. Ostudzić.
NADZIENIE:
Śmietanę ubić, truskawki zmiksować z pozostałym cukrem pudrem. Serek połączyć ze śmietaną i połową musu truskawkowego, doprawić sokiem z cytryny. Schłodzić. Na omlety nakładać porcje nadzienia, złożyć na połowę. Przed podaniem polać pozostałym musem truskawkowym.