Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Opiekane bakłażany z czosnkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno

Opiekane bakłażany z czosnkiem

Składniki:

Opiekane bakłażany z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Opiekane bakłażany z czosnkiem

Opiecz bakłażany na gazie, zdejmij spaloną brunatną skórę. Posiekaj bakłażany, dodaj cebulę, czosnek, olej i pieprz, wymieszaj dokładnie. Posól lekko i ponownie wymieszaj. Stanowi doskonałą sałatkę lub pastę do smarowania pieczywa.


107 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Tagi:

bakłażan