Sposób przygotowania:
Orientalny kurczak z warzywami
Mięso z kurczaka pokroić na kawałki.Wino wymieszać z sosem sojowym,octem i cukrem.Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso,marynować 30 min. w lodówce.Czosnek i imbir posiekać,podsmażyć na oleju.Zamarynowane mięso dodać do czosnku i imbiru i obsmażyć dokładnie z każdej strony.
Kapustę,grzyby i paprykę pokroić w paseczki.Dodać do mięsa,podlać pozostałą marynatą i dusić do miękkości.Doprawić do smaku solą,pieprzem i chilli tak aby potrawa była lekko pikantna.Podawać z brązowym ryżem.
Kapustę,grzyby i paprykę pokroić w paseczki.Dodać do mięsa,podlać pozostałą marynatą i dusić do miękkości.Doprawić do smaku solą,pieprzem i chilli tak aby potrawa była lekko pikantna.Podawać z brązowym ryżem.