krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Ostry sos różowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Ostry sos różowy

Składniki:

Ostry sos różowy

 

  • 1/2 szklanki gęstego majonezu,
  • łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka cukru,
  • ćwierć łyżeczki suszonego tymianku,
  • szczypta ostrej papryki
  • , łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Ostry sos różowy
Majonez i musztardę mieszamy na jednolitą masę, dodajemy sól, cukier, tymianek i paprykę, rozprowadzamy sokiem z cytryny. Dodajemy koncentrat, wszystkie składniki dokładnie ucieramy. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Podajemy do wędlin, zimnych mięs pieczonych lub do ugotowanych na twardo jajek.