kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Owoce w alkoholu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Herbatę zaparzyć w 2 szklankach wody, zalać owoce 12 godzin. Herbatę odcedzić, owoce ułożyć w słoikach.

Owoce w alkoholu

Składniki:

Owoce w alkoholu

 

  • figi suszone 15 dag
  • śliwki suszone 15 dag
  • morele suszone 15 dag
  • rodzynki 1 duży
  • herbata 3 torebka
  • cukier pół szkl.
  • wódka pół litr

Sposób przygotowania:

Owoce w alkoholu
Herbatę zaparzyć w 2 szklankach wody, zalać owoce 12 godzin.
Herbatę odcedzić, owoce ułożyć w słoikach.

Z cukru i 3/4 szklanki wody ugotować syrop.
Dodać wódkę i zalać owoce.
Szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni.

Tagi:

śliwki