Sposób przygotowania:
Pączki serowe
Twaróg rozgniatamy widelcem, rozcieramy z cukrem, jajkiem i spirytusem. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem, wsypujemy do masy serowej, zagniatamy jednolite ciasto, odstawiamy na 15 minut.
Odrywamy kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące, formujemy kulki. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej. Pączki wrzucamy na gorący olej, smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Na raz należy wrzucać tyle pączków, żeby podczas smażenia mogły same się obracać. Usmażone pączki wykładamy na papierowy ręcznik, osączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Odrywamy kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące, formujemy kulki. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej. Pączki wrzucamy na gorący olej, smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Na raz należy wrzucać tyle pączków, żeby podczas smażenia mogły same się obracać. Usmażone pączki wykładamy na papierowy ręcznik, osączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!