Sposób przygotowania:
Budyń z kaszy gryczanejETAP 1
Mleko przelewamy do garnka. Dodajemy do niego daktyle i podgrzewamy.
ETAP 2
Do gotującego wsypujemy kaszę gryczaną. Całość gotujemy do momentu jak kasza stanie się miękka.
ETAP 3
Pod koniec gotowania dodajemy do niej połamaną w kostki czekoladę.
ETAP 4
Gdy ta się rozpuści całość zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
ETAP 5
Po lekkim przestudzeniu do kaszy dodajemy pokrojonego banana i całość miksujemy do uzyskanie jak najbardziej gładkiego kremu, budyniu.
W razie potrzeby można dodać w trakcie miksowania mleko. Wszystko zależy od tego, jakiej konsystencji chcemy uzyskać gotowy deser.
Gotowy deser porcjujemy na przygotowane talerzyki czy pucharki. Przed podaniem dekorujemy owocami, czekoladą i melisą.