Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pączki z serkiem homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 450
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pączki z serkiem homogenizowanym- są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!

Pączki z serkiem homogenizowanym

Składniki:

Pączki z serkiem homogenizowanym

 

  • 1 opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (200g)
  • 3 jajka,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do posypania.

Sposób przygotowania:

Pączki z serkiem homogenizowanym

Przygotowanie składników i miksowanie

Pączki z serkiem homogenizowanym
Jajka miksuję z serkiem. Dodaję cukier puder i waniliowy.

Serek homogenizowany miksuję razem z jajkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Przygotowanie ciasta na pączki

Pączki z serkiem homogenizowanym
Nadal miksujące dodaję pozostałe składniki. Formuję pączki.

Nadal miksując stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.

Z ciasta odrywam po kawałku i formuję kulki. Obtaczam je w mące.

Smażenie

Pączki z serkiem homogenizowanym
Pączki smażę na rumiano. Usmażone pączki oprószam pudrem.

Pączki wrzucam na rozgrzany olej i smażę na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu oprószam cukrem pudrem.


Tagi:

pączki