Sposób przygotowania:
Bunuelos z korzennym syropem
Do rondelka wlewamy wodę i wsypujemy cukier. Dodajemy przyprawy i gotujemy wszystko na wolnym ogniu około 15 – 20 minut. Do miski przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i sól – mieszamy.
Po środku robimy wgłębienie wlewamy do niego mleko i wbijamy jajko – ciasto dokładnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto będzie już jednolite dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy je raz jeszcze do momentu aż całe masło zostanie wchłonięte.
Na stolnicę wsypujemy odrobinę mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2,5 cm i za pomocą kieliszka do wina wykrawamy Bunuelos.
Za pomocą drewnianej rączki np. od łyżki robimy w każdym ciastku otwór. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim partiami przygotowane Bunuelos Ciastka smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu kiedy nabiorą ładnego złotego koloru.
Usmażone Bunuelos przenosimy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Odsączone ciastka przekładamy na talerz, oprószamy cukrem pudrem i podajemy razem z przygotowanym wcześniej syropem korzennym, smacznego :D
Po środku robimy wgłębienie wlewamy do niego mleko i wbijamy jajko – ciasto dokładnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto będzie już jednolite dodajemy rozpuszczone masło i wyrabiamy je raz jeszcze do momentu aż całe masło zostanie wchłonięte.
Na stolnicę wsypujemy odrobinę mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2,5 cm i za pomocą kieliszka do wina wykrawamy Bunuelos.
Za pomocą drewnianej rączki np. od łyżki robimy w każdym ciastku otwór. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim partiami przygotowane Bunuelos Ciastka smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu kiedy nabiorą ładnego złotego koloru.
Usmażone Bunuelos przenosimy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Odsączone ciastka przekładamy na talerz, oprószamy cukrem pudrem i podajemy razem z przygotowanym wcześniej syropem korzennym, smacznego :D