Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Panierka kukurydziana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

prosta i chrupiąca panierka do mięsa czy ryby

Panierka kukurydziana

Składniki:

Panierka kukurydziana

 

  • 1 opakowanie płatków kukurydzinych gramatura dowolna ja używam tych po 500g
  • 1 woreczek większy

Sposób przygotowania:

Panierka kukurydziana
Płatki kukurydziane muszą być świeże nie rozmiękła bo takie się nie nadają. Płatki porcjami wsypujemy do woreczka lub jednorazowej reklamówki i dokładnie wałkiem rozgniatamy na okruszyny ale nie na mączkę. Tak postępujemy z całą paczką płatków. Jeśli nie wykorzystamy wszystkiej panierki to to co nam pozostanie przechowujmy w szczelnym opakowaniu by nie rozmiękła nam panierka,

Tagi:

kukurydza