lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Papryka w przecierze pomidorowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra papryka w pomidorach jako dodatek do drugiego dania.

Papryka w przecierze pomidorowym

Składniki:

Papryka w przecierze pomidorowym

 

  • 50 dag papryki
  • 8 dag przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka cukru
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Papryka w przecierze pomidorowym
Umytą i oczyszczoną z ziarenek paprykę pokroić w paseczki. Paprykę podusić pod przykryciem około 15 minut. Wymieszać razem cukier, sól, ziele angielskie, ocet, przecier pomidorowy i olej i wszystko razem zagotować. Uduszoną paprykę powkładać do słoików i zalać zrobioną wcześniej zalewą. Całość pasteryzować przez około 15 minut.