Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Papryka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Papryka w sosie pomidorowym to smaczny dodatek do ryżu lub wędliny i pieczywa. Można ją podawać na zimno lub na ciepło.

Papryka w sosie pomidorowym

Składniki:

Papryka w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Papryka w sosie pomidorowym
Cebule obrać i posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki, dodać do cebuli, skropić odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 łyżkami wody, połączyć z papryką, dodać pokrojone w plastry jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dusić jeszcze przez kilka minut. Następnie przełożyć do salaterek, polać jogurtem.