Warzywa w sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszne warzywa w sosie fasolowym

Warzywa w sosie

Składniki:

Warzywa w sosie

 

Sposób przygotowania:

Warzywa w sosie
Świeżym bakłażanom po umyciu odkroiłam końce.Resztę pokroiłam wzdłuż w plastry o grubości ok.1 cm. Obraną cebulę pokroiłam w ćwiartki. Tłuszczem z oliwy wysmarowałam warzywa i opiekłam na grillu przez 6 minut. Fasolę z puszki wrzuciłam do miksera ( razem z zalewą),dodałam sok wyciśnięty z cytryny oraz obrany i wyciśnięty czosnek.Doprawiłam przyprawami do smaku.Całość porządnie wymiksowałam na gładko. Opieczone na grillu warzywa polałam przyrządzonym sosem.Podawałam od razu