Sposób przygotowania:
Paprykarz ze szprotek i kaszy bulgur
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli.
Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do cebuli. Posypujemy przyprawami, mieszamy i dusimy około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia.
Szprotki wrzucamy do dużej miski i rozgniatamy je widelcem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy paprykarz pieprzem.
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy, aż się zeszkli.
Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do cebuli. Posypujemy przyprawami, mieszamy i dusimy około 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia.
Szprotki wrzucamy do dużej miski i rozgniatamy je widelcem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy paprykarz pieprzem.
Czekoladka 2