Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne z tofu
1. Przygotowujemy marynatę z oliwy oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich, przyprawy suszony czosnek i suszone pomidory i odrobiny passaty pomidorowej.
2. Tofu wraz papryka kroimy w większe kawałki i przekładamy do marynaty.
3. Cukinię i pieczarki, myjemy, kroimy skraplamy oliwa z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Nakladamy na patyk, cukinię, tofu, czerwoną paprykę, pieczarkę a na sam koniec dodajemy zielona oliwkę.
5. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.
2. Tofu wraz papryka kroimy w większe kawałki i przekładamy do marynaty.
3. Cukinię i pieczarki, myjemy, kroimy skraplamy oliwa z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
4. Nakladamy na patyk, cukinię, tofu, czerwoną paprykę, pieczarkę a na sam koniec dodajemy zielona oliwkę.
5. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.