edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Szaszłyki warzywne z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szaszłyki wegetariańskie z tofu z dodatkiem cukinii, czerwonej papryki, pieczarek oraz zielonych oliwek.

Szaszłyki warzywne z tofu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki warzywne z tofu

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki warzywne z tofu
1. Przygotowujemy marynatę z oliwy oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich, przyprawy suszony czosnek i suszone pomidory i odrobiny passaty pomidorowej.

2. Tofu wraz papryka kroimy w większe kawałki i przekładamy do marynaty.

3. Cukinię i pieczarki, myjemy, kroimy skraplamy oliwa z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.

4. Nakladamy na patyk, cukinię, tofu, czerwoną paprykę, pieczarkę a na sam koniec dodajemy zielona oliwkę.

5. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.
Szaszłyki warzywne z tofu
Przygotowujemy marynatę z oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, przyprawy czosnek i suszone pomidory wraz passata pomidorową
Szaszłyki warzywne z tofu
Cukinię wraz z pieczarkami mieszamy z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem
Szaszłyki warzywne z tofu
Na patyk nakładamy cukinię, tofu paprykę i pieczarkę
Szaszłyki warzywne z tofu
Składniki nakładamy przemiennie a na samym końcu nakładamy całą oliwkę i pieczemy