Sposób przygotowania:
Paprykarz a la leczo z kotletem mielonym na obiad. Fantastyczne połączenie
Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą, na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony.
Na margarynie zeszklić pokrojone cebule z cukrem, dodawać wg kolejności: papryki pokrojone, włoszczyznę w blenderze rozdrobnioną, pieprz ziołowy, pokrojone cukinie, łodyżki natki pietruszki (kroję drobno nożyczkami, w łodyżkach jest więcej aromatu niż w listkach), czosnek pokrojony, wlać sok pomidorowy, wsypać paprykę chili, wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 20 minut.
Podawać kotlet mielony z młodymi ziemniakami, paprykarzem.
Na margarynie zeszklić pokrojone cebule z cukrem, dodawać wg kolejności: papryki pokrojone, włoszczyznę w blenderze rozdrobnioną, pieprz ziołowy, pokrojone cukinie, łodyżki natki pietruszki (kroję drobno nożyczkami, w łodyżkach jest więcej aromatu niż w listkach), czosnek pokrojony, wlać sok pomidorowy, wsypać paprykę chili, wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 20 minut.
Podawać kotlet mielony z młodymi ziemniakami, paprykarzem.