Sposób przygotowania:
Domowy paprykarzSposób przygotowania
Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, rybę rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Oczyszczona marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w kostkę. Tak przygotowane warzywa smażymy na oleju. Po chwili podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy ziele i liść laurowy, przykrywamy i dusimy do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie dodajemy koncentrat, pieprz cayenne, paprykę, dokładnie mieszamy i chwile smażymy, w miarę potrzeby solimy, studzimy.
Do wystudzonej masy dodajemy rozdrobnioną rybę, ryż, wszystko mieszamy, dosmaczamy.
zbysiowa
Bo
Moja rodzinka nie przepada za wędzonymi rybami , a w takiej wersji bardzo im posmakowało :)
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :))