Sposób przygotowania:
Paprykowe piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i słodką papryką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i piórka cebuli. Po 2-3 minutach dodajemy szklankę bulionu i zmniejszamy ogień.
Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut. Opcjonalnie pod koniec duszenia możemy zagęścić powstały sos łyżeczka mąki rozrobioną w bulionie.
Serwujemy posypane świeżym tymiankiem.
Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i piórka cebuli. Po 2-3 minutach dodajemy szklankę bulionu i zmniejszamy ogień.
Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut. Opcjonalnie pod koniec duszenia możemy zagęścić powstały sos łyżeczka mąki rozrobioną w bulionie.
Serwujemy posypane świeżym tymiankiem.