Sposób przygotowania:
paprykowa pierś z kurczaka
marynata do kurczaka.
papryczkę chilli czyszczamy z pestek i blendujemy, dosypujemy paprykę w proszku, sól , pieprz, dodajemy obrany zabek czosnku, zalewamy oliwą z oliwek i ponownie blendujemy.
pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i zalewamy marynatą. wkładamy do lodówki na ok 2 godzinki. dla tych z brakiem czasu można już wyjąć po 30 minutach.
rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron, podlewamy wodą i pod przykryciem smazymy ok 3 minut.
Smacznego:)
papryczkę chilli czyszczamy z pestek i blendujemy, dosypujemy paprykę w proszku, sól , pieprz, dodajemy obrany zabek czosnku, zalewamy oliwą z oliwek i ponownie blendujemy.
pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy i zalewamy marynatą. wkładamy do lodówki na ok 2 godzinki. dla tych z brakiem czasu można już wyjąć po 30 minutach.
rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron, podlewamy wodą i pod przykryciem smazymy ok 3 minut.
Smacznego:)