AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Bazyliowe kluski kładzione

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Kluski kładzione nadają się do różnego rodzaju sosów, mięs. A same, polane tylko np. masłem też smakują dobrze.

Bazyliowe kluski kładzione

Składniki:

Bazyliowe kluski kładzione

 

Sposób przygotowania:

Bazyliowe kluski kładzione
Do miseczki wbiłam dwa jajka. Do dałam sól i roztrzepałam widelcem. Mąkę dodawałam stopniowo, aż masa zrobiła się gest i gładka. Listki bazylii umyłam, porwałam i wrzuciłam do miski.

W garnku zagotowałam wodę, osoliłam ją. Gdy zaczęła wrzeć , nabierałam łyżeczką małą porcję ciasta i wrzucałam na wodę.

Gotowałam przez jakies 2 - 3 minuty od wypłyniecia. Roztopiłam masło, wrzuciłam porwane listki bazylii i tym polałam moje kluski. 



Tagi:

kluski