Sposób przygotowania:
Zupa paprykowa z kurczakiem
Papryki kroimy w paseczki. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, solimy i doprawiamy pieprzem.
Pieczarki kroimy w czosnek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Na maśle podsmażamy cebule i pieczarki.
Przesypujemy do miski, na tej samej patelni podsmażamy kawałki kurczaka. Do dużego garnka wkładamy podsmażone pieczarki następnie podsmażonego kurczaka. Mieszamy.
Zalewamy 1,5 litra bulionu . Zagotowujemy . Dodajemy pokrojona paprykę. Zagotowujemy.
Gotujemy kilka minut.
Doprawiamy sosem worcester, solą, pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę .
Zagotowujemy. Jeżeli trzeba jeszcze raz doprawiamy.
Pieczarki kroimy w czosnek. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Na maśle podsmażamy cebule i pieczarki.
Przesypujemy do miski, na tej samej patelni podsmażamy kawałki kurczaka. Do dużego garnka wkładamy podsmażone pieczarki następnie podsmażonego kurczaka. Mieszamy.
Zalewamy 1,5 litra bulionu . Zagotowujemy . Dodajemy pokrojona paprykę. Zagotowujemy.
Gotujemy kilka minut.
Doprawiamy sosem worcester, solą, pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę .
Zagotowujemy. Jeżeli trzeba jeszcze raz doprawiamy.