Sposób przygotowania:
Cukiniowe pizzerinkiETAP 1:

Umytą cukinię myjemy i kroimy w plasterki. Następnie z obu stron przyprawiamy solą oraz pieprzem i układamy na blasze posmarowanej oliwą.
ETAP 2:

Każdy plaster cukinii smarujemy ketchupem i posypujemy delikatnie bazylią.
ETAP 3:

Następnie na cukiniach układamy pokrojoną w kostkę wędlinę.
ETAP 4:

Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Połową posypujemy pizzerinki.
ETAP 5:

Pomidory myjemy, a cebulę obieramy. Oba warzywa kroimy w kostkę i układam na pizzerinkach.
ETAP 6:

Wierzch pizzerinek posypujemy pozostałym żółtym serem.
Wkładamy di piekarnika i zapiekamy ok.15 - 20 minut w temp. 180 stopni.
zbysiowa