Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Parfait po polsku z jagodami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przygotowałam swoją wersję znanego francuskiego mrożonego deseru, polecam np. na śniadanie

Parfait po polsku z jagodami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parfait po polsku z jagodami

 

  • jagody 200g,
  • cukier puder 2 łyżki,
  • jogurt naturalny 200g,
  • miód 8 łyżeczek,
  • 3-4 biszkopty

Sposób przygotowania:

Parfait po polsku z jagodami
Jagody łączymy z cukrem pudrem. Odstawiamy je, aby puściły sok, Gdy cukier puder się rozpuści rozgniatamy je delikatnie łyżką. Jogurt naturalny łączymy z miodem i dokładnie mieszamy. W trzech szklaneczkach układamy na przemian warstwę jagód i warstwę jogurtu np. po jednej łyżeczce. Tuż przed podaniem parfait posypujemy pokruszonymi biszkoptami. Nie posypujemy wcześniej gdyż biszkopty "rozpuszczą się" od jogurtu lub jagód. Parfait można podawać na śniadanie, ale również jako zdrowszą wersję deseru jagodowego. Gorąco polecam i życzę smacznego :-)
Parfait po polsku z jagodami
Jagody łączymy z cukrem pudrem, odstawiamy.
Parfait po polsku z jagodami
Jogurt naturalny łączymy z miodem i dokładnie mieszamy.

Tagi:

biszkopt