caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Parówki panierowane

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Uwielbiam smak gyrosa więc wykorzystuję go gdzie się da

Parówki panierowane

Składniki:

Parówki panierowane

 

  • 10 cienkich parówek
  • 1 jajo
  • 1 szklanka bułki tartej
  • przyprawa do gyrosa lub mielona ostra papryka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Parówki panierowane
Parówki obrać z osłonek. Jajo roztrzepać. Tartę bułkę wymieszać z przyprawą do gyrosa (ilosc wg. upodobań). Parówki panierować w jajku i bułce i smażyć na złoto ze wszystkich stron na oleju.
Podawać z dowolną surówka i/lub frytkami, najlepiej polane ketchupem.