Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Parówki w chrupiącym boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne parówki, które w takiej wersji posmakują każdemu. Dla urozmaicenia można dodać również plaster żółtego sera. Pycha.

Parówki w chrupiącym boczku

Składniki:

Parówki w chrupiącym boczku

  • 4 parówki
  • 4 plastry wędzonego parzonego boczku

Sposób przygotowania:

Parówki w chrupiącym boczku
Usunąć osłonki z parówek (jeśli takowe posiadają). Kiełbaski obwinąć plastrami boczku. Najlepiej jeśli są one długie i niezbyt cienkie. Końce można pospinać wykałaczkami.

Rozgrzać suchą patelnię i obsmażyć na niej owinięte bekonem parówki.

Zrobić to z każdej strony aż boczek stanie się złocisty i chrupiący.