Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Grillowane parówki w boczku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie jestem fanką parówek, ale w tym wydaniu mi wyjątkowo smakowały.

Grillowane parówki w boczku. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Grillowane parówki w boczku.

 

  • cienkie parówki
  • tyle samo długich plastrów wędzonego boczku
  • wykałaczki
  • marynata: 2 łyzki oleju
  • 2 łyżki wody
  • łyżeczka pieprzu cayenne
  • łyżeczka suszonego czosnku
  • łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Grillowane parówki w boczku.
Parówki obieramy z osłonek. Plaster boczku układamy na desce, a na nim parówkę i zwijamy. W taki sposób lekko po skosie, aby owinąć nim całą parówkę. Końce boczku przypinamy wykałaczkami. Które również posłużą nam jako uchwyty przy przewracaniu. Składniki na marynatę mieszamy razem ( majeranek rozcieramy w dłoniach) i za pomocą pędzelka nanosimy na całą parówkę. Grillujemy aż boczek się lekko wytopi i przypiecze.
Grillowane parówki w boczku.
Szykujemy tyle samo plastrów boczku co mamy parówek.
Grillowane parówki w boczku.
Parówkę kładziemy pod lekkim skosem na boczku i zawijamy.
Grillowane parówki w boczku.
Końce spinamy wykałaczkami, które nie tylko przytrzymają boczek, ale i będą przydatne podczas obracania.

Tagi:

marynaty