Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z kiszoną kapustąETAP 1:
Mielone mięso przełożyłam do miski dodałam 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 jajko, suszony majeranek oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszałam.
ETAP 2:
Kapustę lekko przepłukałam i odcisnęłam z wody. Następnie drobno poszatkowałam i dodałam do mięsa. Dosypałam obie kasze i wyrobiłam masę.
ETAP 3:
Uformowałam okrągłe kotlety, które obtoczyłam w roztrzepanym jajku i chlebie. Tak przygotowane mięso obsmażyłam na rozgrzanym oleju z każdej strony i przełożyłam do szerokiego rondla.
ETAP 4:
Kotlety zalałam passatą i wodą (tak, aby poziom płynu zakrył mięso), całość doprawiłam solą i pieprzem, dodałam liść laurowy, rozgnieciony czosnek i suszoną włoszczyznę. Gotowałam pod przykryciem ok. 1 godz.
biedroneczki
Czekoladka 2