gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Tradycyjne kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Tradycyjne kopytka. Możemy podawać je z różnymi mięsami jak i po prostu ze smażoną cebulką. Smaczne i proste.

Tradycyjne kopytka

Składniki:

Tradycyjne kopytka

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kopytka
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Studzimy. Przekładamy do miski tak aby zajmowały połowę wspomnianego naczynia. Resztę miski wypełniamy mąką. Wbijamy jajka, przyprawiamy. Zagniatamy.

Dzielimy na mniejsze części i formujemy wałki. Kroimy na ok 2-3 cm kawałki. Gotujemy je w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego.

Tagi:

dania warzywa