e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Parówki z szynki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealna przekąska na ciepło jak i na zimno

Parówki z szynki w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parówki z szynki w cieście francuskim

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 parówek z szynki
  • olej

 

  • papier do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Parówki z szynki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować olejem, Następnie pokroić w 1,5 cm paski (10 szt.). Każdą parówkę owinąć ciastem francuskim. Piekarnik rozgrzać do temp. 175°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać parówki, wstawić do piekarnika. Piec ok. 10-15 min. Ciasto powinno nabrać złotego koloru. Smacznego!
Parówki z szynki w cieście francuskim
Ciasto francuskie posmarować olejem, pokroić w 1,5 cm paski
Parówki z szynki w cieście francuskim
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać parówki

Tagi:

ciasto szynka