Sposób przygotowania:
Pasiasty koktajl z truskawek
Żółtka (jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z miodem na puszysty krem. Dodać do nich jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do miski blendera. Dodać do nich cukier (ilość zależy od upodobań, można dać go więcej lub nie dać wcale). Truskawki z cukrem dokładnie zmiksować. Do 3-4 szklanek wlewać na przemian po jednej łyżce masy z żółtkami i zmiksowanych truskawek, aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.
![Pasiasty koktajl z truskawek Pasiasty koktajl z truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasiasty-koktajl-z-truskawek-205602.jpg)
![Pasiasty koktajl z truskawek Pasiasty koktajl z truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasiasty-koktajl-z-truskawek-205603.jpg)
![Pasiasty koktajl z truskawek Pasiasty koktajl z truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasiasty-koktajl-z-truskawek-205604.jpg)
alaaa