Sposób przygotowania:
Sernik ryżowy z truskawkami
Składniki temperatura pokojowa.
Do miski dać żółtka, cukier, ryż mocno ugotowany (kleisty) i mikserem dobrze zmiksować wszystko z 2 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać twaróg śmietankowy, jogurty, pokrojone drobno mocno dojrzałe truskawki, budyń, kaszę manną i wszystko dokładnie mikserem zmiksować.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli na sztywno i dodać do masy serowej, mikserem na najniższym obrocie wmieszać pianę w sernik.
Kosz airfryer wyłożyć pogniecionym papierem do pieczenia (dobry sposób na pieczenie w koszu i bez formy), papier przyciąć wokoło rantu, aby do grzałki nie dotykał, masę serową wylać do kosza, ustawić na 170 C i piec 40 minut. Patyczkiem sprawdzić czy jest upieczony w środku. Sernik dobrze wystudzić w formie. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski dać żółtka, cukier, ryż mocno ugotowany (kleisty) i mikserem dobrze zmiksować wszystko z 2 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać twaróg śmietankowy, jogurty, pokrojone drobno mocno dojrzałe truskawki, budyń, kaszę manną i wszystko dokładnie mikserem zmiksować.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli na sztywno i dodać do masy serowej, mikserem na najniższym obrocie wmieszać pianę w sernik.
Kosz airfryer wyłożyć pogniecionym papierem do pieczenia (dobry sposób na pieczenie w koszu i bez formy), papier przyciąć wokoło rantu, aby do grzałki nie dotykał, masę serową wylać do kosza, ustawić na 170 C i piec 40 minut. Patyczkiem sprawdzić czy jest upieczony w środku. Sernik dobrze wystudzić w formie. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.