Sernik z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik i truskawki to super połączenie nie tylko w przypadku sernika na zimno z galaretką z dodatkiem truskawek. Również super smakuje pieczony sernik z dodatkiem tych soczyście czerwonych owoców.

Sernik z truskawkami

Składniki:

Sernik z truskawkami

 

  • 500g chudego sera twarogowego w kostce
  • 90 g erytrytolu (ilość można regulować wedle uznania)
  • 4 jajka
  • 1 budyń (dowolny smak, u mnie truskawkowy)
  • 200g truskawek

Sposób przygotowania:

Sernik z truskawkami
Ser, erytrytol, jajka i budyń zmiksować razem za pomocą miksera lub blendera. Nieduża blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę serową do blaszki.

Umyte i osuszone truskawki pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na wierzchu surowego jeszcze sernika. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godziny (aż masa zesztywnieje).