Sposób przygotowania:
Muffinki z truskawkami
Masło rozpuścić w rondelku i odstawić na chwilę do przestygnięcia. W jednej misce wymieszać składniki "mokre" (schłodzone masło, jajka i mleko), a w osobnej misce składniki "suche" (mąkę ,cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia). Mokre składniki przelać do składników "suchych", sypkich i wszystko wymieszać najlepiej ręcznie.
Truskawki pozbawione szypułek pokroić na mniejsze kawałki i dodać do surowego jeszcze ciasta. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Wlewać surowe ciasto do papierowych foremek ( tak nie do pełna, mniej więcej na 2/3 wysokości foremki, bo babeczki nawet sporo wyrastają).
Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Truskawki pozbawione szypułek pokroić na mniejsze kawałki i dodać do surowego jeszcze ciasta. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Wlewać surowe ciasto do papierowych foremek ( tak nie do pełna, mniej więcej na 2/3 wysokości foremki, bo babeczki nawet sporo wyrastają).
Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.