Sposób przygotowania:
Paski ogórków w kurkumie
Ogórki najlepiej takie średnie które nie mają za dużo nasion w środku dobrze myjemy kroimy w plasterki.
Do wyparzonych słoików wrzucamy listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego, plasterek cebuli.
Do słoików wkładamy plasterki ogórków. Do garnka wlewamy wodę, ocet,wsypujemy cukier, sól i kurkumę mieszamy składniki zalewy.
Zalewą zalewamy słoiki zakręcamy. Ja zawsze tak przygotowane słoiki zostawiam do dnia następnego i pózniej pasteryzuję około 10 minut. POLECAM!!!
Do słoików wkładamy plasterki ogórków. Do garnka wlewamy wodę, ocet,wsypujemy cukier, sól i kurkumę mieszamy składniki zalewy.
Zalewą zalewamy słoiki zakręcamy. Ja zawsze tak przygotowane słoiki zostawiam do dnia następnego i pózniej pasteryzuję około 10 minut. POLECAM!!!
gusia1000