kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1370]

Kalarepka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny dodatek do obiadu. U nas mało doceniane warzywo a szkoda. Zawiera dużo witamin i mikroelementów.

Kalarepka w sosie

Składniki:

Kalarepka w sosie

 

  • 2 kalarepki średniej wielkości
  • 1 łyżka z lekkim czubkiem mąki
  • sól do smaku
  • 1/2 litra wody

Sposób przygotowania:

Kalarepka w sosie
Z pół litra wody odlewamy 100 mililitra resztę wlewamy do garnka i stawiamy na gaz.., zagotowujemy.
W tym czasie myjemy kalarepkę i obieramy bardzo cieniutko ze skórki. Następnie kroimy w niedużą kostkę, wkładamy do gotującej wody.
Gdy kalarepka będzie miękka doprawiamy solą. Do małego słoiczka wlewamy odmierzoną ilość wody, dodajemy mąkę i potrząsamy aż składniki się połączą.
Wlewamy do kalarepki chwilę gotujemy.

Tagi:

warzywa