Sposób przygotowania:
Kalarepka w sosie
Z pół litra wody odlewamy 100 mililitra resztę wlewamy do garnka i stawiamy na gaz.., zagotowujemy.
W tym czasie myjemy kalarepkę i obieramy bardzo cieniutko ze skórki. Następnie kroimy w niedużą kostkę, wkładamy do gotującej wody.
Gdy kalarepka będzie miękka doprawiamy solą. Do małego słoiczka wlewamy odmierzoną ilość wody, dodajemy mąkę i potrząsamy aż składniki się połączą.
Wlewamy do kalarepki chwilę gotujemy.
W tym czasie myjemy kalarepkę i obieramy bardzo cieniutko ze skórki. Następnie kroimy w niedużą kostkę, wkładamy do gotującej wody.
Gdy kalarepka będzie miękka doprawiamy solą. Do małego słoiczka wlewamy odmierzoną ilość wody, dodajemy mąkę i potrząsamy aż składniki się połączą.
Wlewamy do kalarepki chwilę gotujemy.