Sposób przygotowania:
Pasta brokułowo-serowa
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować, aż będzie mięciutki.
Następnie dobrze osączyć z nadmiaru wody i wystudzić.
Potem ugotowanego brokuła przełożyć do rozdrabniacza, dodać czosnek oraz ser.
Wszystko zmiksować na jednolitą masę dodając jogurtu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do smarowania.
Zamiast czosnku można dać odrobinę soli i pieprzu.
Pastę podałam na wafelkach ryżowych posypana suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Następnie dobrze osączyć z nadmiaru wody i wystudzić.
Potem ugotowanego brokuła przełożyć do rozdrabniacza, dodać czosnek oraz ser.
Wszystko zmiksować na jednolitą masę dodając jogurtu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do smarowania.
Zamiast czosnku można dać odrobinę soli i pieprzu.
Pastę podałam na wafelkach ryżowych posypana suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.