marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta czosnkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zmiksować czosnek z solą,dodając ser jogurtowego i ponownie miksować.Podczas miksowania,wlać oliwę,wymieszać.Dodać pod koniec soku z cytryn

Pasta czosnkowa.

Składniki:

Pasta czosnkowa.

 

  • 20 ząbków czosnku obranych ze skórki,
  • pół łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki sera z jogurtu,
  • 1/3 szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia,
  • łyżka świeżego soku z cytryny lub więcej.

Sposób przygotowania:

Pasta czosnkowa.
Czosnek obrać ze skórki i dokładnie zmiksować z solą.Po chwili dodać dwie łyżki pełne sera z jogurtu i ponownie zmiksować masę.
Cienkim strumieniem wlewać oliwę nie przerywając miksowania,aż
całość się połączy i powstanie pasta.Na konie dodać soku z cytryny
i miksować z minutę.Spróbować i doprawić solą i sokiem z cytryny.