mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta jajeczna 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, prosta pasta z jajek do pieczywa:)

Pasta jajeczna 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna 4

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • ½ łyżeczki chrzanu
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna 4
Jaja gotuję w osolonej wodzie na twardo. Studzę i obieram. Jajka miksuję za pomocą blendera na jednolitą pastę. Dodaję do nich pokrojony szczypiorek, chrzan, musztardę, jogurt oraz majonez. Mieszam wszystko dokładnie. Na koniec doprawiam pastę do smaku solą i pieprzem. Mieszam dokładnie. Wstawiam do lodówki na pół godziny. Podaję z pieczywem.
Pasta jajeczna 4
Ugotowane i obrane jajka wkładam do blendera i mikuję
Pasta jajeczna 4
Do zmiksowanych jaj dodaję resztę składników i mieszam
Pasta jajeczna 4
Pastę przekładam do miseczki, podaję do kromek pieczywa