melisa1993

melisa1993

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Pasta jajeczna 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek do kanapek - przepyszna pasta jajeczna

Pasta jajeczna 9

Składniki:

Pasta jajeczna 9

 

  • 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • pół czerwonej papryki
  • sól i pieprz
  • 3łyzki majonezu
  • 2łyżeczki musztardy sarepskiej lub francuskiej

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna 9
Jajka gotujemy na twardo, aby podczas gotowania i pęknięcia białko się nie wylało dodajemy łyżeczkę octu. jajka studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. szczypiorek siekamy i dodajemy do jajek, paprykę kroimy w drobną kostkę, wszystko mieszkamy razem z majonezem i musztardą, na koniec solimy i pieprzymy do smaku - wedle uznania. Aby pasta miała lepszy smak należy ją na godzinke włożyć do lodówki.