mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem cebulki i tuńczyka :)

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Składniki:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

 

  • 5 jaj
  • 1/2 puszki tuńczyka w oleju
  • mała cebulka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z tuńczykiem
Jaja gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupek i drobno siekam albo ścieram na tarce na średnich oczkach.
Tuńczyka osączam z oleju. Cebulkę obieram i drobno siekam. W misce umieszczam posiekane jajka, cebulkę i odsączonego tuńczyka. Dodaję majonez, musztardę, chrzan. Doprawiam do smaku sól i pieprz. Dokładnie całość mieszam. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.