paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardo szybka w przygotowaniu pasta z wędzonym pstrągiem i świeżym szczypiorkiem idealna na początek dnia.

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem

 

  • 3 sztuki jajka,
  • 1/2 pęczka Szczypiorek cienki,
  • 1 pojedyńczy wędzony filet pstrąga,
  • 1-2 łyżki majonez

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
Ugotowane na twardo i wystudzone jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Wziąć pół pęczka szczypiorku opłukać i osuszyć również drobno posiekać dodać do jajek i wymieszać. Filet wędzonego pstrąga pokroić nożem lub rozdzielić na drobno w palcach dodać do szczypiorku i jajek dodać 1 lub 2 łyżki majonezu i wymieszać do smaku można doprawić pieprzem jeśli ktoś woli bardziej ostrą pastę.
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
Ugotowane na twardo i wystudzone jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Wziąć pół pęczka szczypiorku opłukać i osuszyć również drobno posiekać dodać do jajek.
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem
Filet wędzonego pstrąga pokroić nożem lub rozdzielić w palcach dodać do szczypiorku i jajek