kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Pasta kanapkowa z awokado i ogórka kiszonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Świetne połączenie smaków! Kwaśne ogórki wspaniale komponują się ze smakiem awokado. Pastę warto podawać w towarzystwie jajek- będzie jeszcze smaczniejsza!

Pasta kanapkowa z awokado i ogórka kiszonego

Składniki:

Pasta kanapkowa z awokado i ogórka kiszonego

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z awokado i ogórka kiszonego
1. Miąższ awokado zblendować lub rozgnieść widelcem na masę.

2. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, następnie dodać je do miąższu awokado.

3. Pastę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Całość wymieszać. Pastę najlepiej podawać z pieczywem świeżym lub chrupkim czy krakersami.