Sposób przygotowania:
Zapiekane bułeczki z porem i pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła i udusić pieczarki do momentu, aż wyparuje z nich woda. Pory oczyścić, przekroić na pół, dokładnie umyć.
Pokroić w półplasterki. W rondelku rozpuścić 2 łyżki masa, włożyć pory i udusić do miękkości. Wymieszać gotowe pieczarki z porem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. Bułki przekroić na połówki. Posmarować cienko masłem. Na każdej połówce bułki rozłożyć równo po 2 łyżki uduszonych pieczarek z porem. Na wierzch każdej bułeczki dać po plastrze sera żółtego.
Bułeczki ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok.160 stopni i zapiekać do momentu aż ser się rozpuści.
Gorące zapiekanki podajemy polane keczupem z dodatkiem sałatki z pomidora i cebuli.
W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła i udusić pieczarki do momentu, aż wyparuje z nich woda. Pory oczyścić, przekroić na pół, dokładnie umyć.
Pokroić w półplasterki. W rondelku rozpuścić 2 łyżki masa, włożyć pory i udusić do miękkości. Wymieszać gotowe pieczarki z porem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. Bułki przekroić na połówki. Posmarować cienko masłem. Na każdej połówce bułki rozłożyć równo po 2 łyżki uduszonych pieczarek z porem. Na wierzch każdej bułeczki dać po plastrze sera żółtego.
Bułeczki ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok.160 stopni i zapiekać do momentu aż ser się rozpuści.
Gorące zapiekanki podajemy polane keczupem z dodatkiem sałatki z pomidora i cebuli.